Ένοχοι ύπαρχος και καπετάνιος για το θάνατο του Αντώνη Καρυώτη
Ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η ποινή των τεσσάρων κατηγορουμένων για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2023. Ένοχοι κρίθηκαν ο ύπαρχος και ο καπετάνιος και αθώοι ο ναύκληρος και ο υποπλοίαρχος.
Είχαμε από έδρας την ανακοίνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά για τους τέσσερις ναυτικούς του πλοίου Blue Horizon, στο οποίο είχε βρει τραγικό θάνατο πέφτοντας από τον καταπέλτη του, το Σεπτέμβριο του 2023, ο άτυχος 36χρονος Αντώνης Καρυώτης.
Συγκεκριμένα κρίθηκαν ένοχοι ο πλοίαρχος κατά πλειοψηφία για διατάραξη θαλασσίων συγκοινωνιών, που οδήγησε σε θάνατο και κατάχρηση εξουσίας, ενώ για τον Ύπαρχο έχουμε με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου την καταδίκη του. Κρίθηκε ένοχος για την πρόκληση θανάτου για την ανθρωποκτονία δηλαδή με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Για τους άλλους δύο, δηλαδή για το ναύκληρο, το Λοστρόμο δηλαδή, αλλά και τον υποπλοίαρχο κρίθηκαν κατά πλειοψηφία αθώοι.
Αντιμετώπιζαν και αυτοί κατηγορίες για συνέργεια στο θάνατο του Αντώνη Καρυώτη. Ξέσπασε σε κλάματα μάλιστα ο Ναύκληρος την ώρα που άκουσε την απόφαση και αποχώρησε από το δικαστήριο. Του ανακοίνωσε και ο πρόεδρος ότι «είστε ελεύθερος και μπορείτε να φύγετε».
Αυτή την ώρα έχουμε απάνω σε εξέλιξη στο δικαστήριο του Πειραιά την διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, καθώς δεν έχουμε ακόμα για τον καταλογισμό των ποινών ποιες θα είναι οι ποινές. Να πούμε ότι την βαρύτατη κατηγορία που αντιμετώπισε και ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει ο ύπαρχος, ο οποίος φαίνεται ότι είναι άνθρωπος που επί τρεις φορές έσπρωξε τον 36χρονος Αντώνη Καρυώτη.
Κάτι που παραδέχτηκε δηλαδή και την εισαγγελική πρόταση στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να βρει να πέσει στη θάλασσα εκείνη τη στιγμή, εκείνο το απόγευμα, το μοιραίο του Σεπτεμβρίου και να βρει τραγικό θάνατο.
Περιμένουμε την ανακοίνωση των ποινών.
Πηγή: ertnews.gr