fbpx

, Παρασκευή
23 Αυγούστου 2024

search icon search icon

Χαλκιδική: Υπόμνημα με ερωτήματα για το μοιραίο λούνα παρκ κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη – Ζητούν απαντήσεις (ΦΩΤΟ+Video)

Υπόμνημα με πέντε ερωτήματα κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο στο μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική. 

Η οικογένεια του νεαρού ζητά απαντήσεις και μεταξύ των ερωτημάτων, είναι το πότε ηλεκτροδοτήθηκε η επιχείρηση και ποιος έβγαλε την άδεια καταλληλότητας για το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Το υπόμνημα αναφέρει αναλυτικά:

Αιτούμεθα να διερευνηθεί:

α) Πότε ηλεκτροδοτήθηκε η επιχείρηση λούνα παρκ;

β) Τι έγγραφα κατατέθηκαν για την ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ;

γ) Πού πιστοποιήθηκαν τα έγγραφα που τυχόν κατατέθηκαν;

δ) Ποιο πρόσωπο έχει βγάλει την άδεια καταλληλότητας για το συγκεκριμένο μηχάνημα; Πότε εκδόθηκε η συγκεκριμένη άδεια; Με ποια χρονική ισχύ;

ε) Να προσκομιστούν στην Εισαγγελική – Προανακριτική Αρχή το τιμολόγιο αγοράς του επίμαχου μηχανήματος/παιχνιδιού και τα έγγραφα συνοδευόμενα με τη μελέτη για την πιστοποίηση του συγκεκριμένου μηχανήματος από διαπιστευμένο/πιστοποημένο φορέα.

Ο πατέρας του 19χρονου στο λούνα παρκ:

luna-park-xalkidiki__3_
luna-park-xalkidiki__1_
luna-park-xalkidiki__5_
luna-park-xalkidiki__2_
luna-park-xalkidiki__4_



Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το λούνα παρκ του τρόμου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Την ώρα που ο πατέρας του Γιάννη έκανε αυτοψία στον χώρο όπου σκοτώθηκε ο γιος του, ζητώντας δικαίωση για την οικογένεια, και ότι «η αμέλεια έφερε το θάνατο», ένας εργαζόμενος, ο οποίος κατά το παρελθόν δούλεψε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, αποκάλυψε όσα γινόντουσαν στην επιχείρηση.

«Κλεμμένα από τη Βουλγαρία τα μηχανήματα»

Όπως είπε στο Mega ο πρώην εργαζόμενος στο λούνα παρκ, «τα μηχανήματα όλα του Κ. τα 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί. Και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «για να χειριστείς ένα μηχάνημα, μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο όχι τώρα σε μία σκοποβολή σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω τα παιδικά, πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουνε πιο πολύ θέματα ασφαλείας».

louna-park__3
louna-park__4
louna-park__8
louna-parκ__5
louna-park__9
louna-park__2

«Μόνο εγώ είχα πιστοποίηση»

«Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίηση σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα πόσοι εργαζόμενοι είχαν την αντίστοιχη πιστοποίηση στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, εκείνος είπε; «Πολύ πιθανόν και κανένας σε εκείνο το πάρκο μέσα δύο χρόνια που δούλεψα. Ο μοναδικός άνθρωπος που είχε πιστοποίηση ήμουν εγώ, και μιλάμε ο άνθρωπος έχει παιχνίδια ψιλό επικίνδυνα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.